احیای «امر به معروف و نهی از منکرِ مظلوم» عزم ملی می خواهد
اگر روزی لشکر حسین(ع) در کربلا برای احیای امر به معروف و نهی از منکر و اگر روزی عده ای که با الهام گرفتن از قیام عاشورا ، و با پیشانی بند های یاحسین و با شعار کل یوما عاشورا و کل ارض کربلا ،در خرمشهر و فکه و شلمچه برای حفظ نظام اسلامی که برآمده از قیام حسینی بود ، قیام کردند و جان خود را برای حفظ جان و ناموس خود فدا کردند، امروز هم در جامعه ی اسلامی مان عده ای برای زنده کردن هدف مولایشان امام حسین(ع) جان خود را در طبق اخلاص گذاشته اند و حسینی وار در مقابل منکراتی که در جامعه ی مذهبی ما متاسفانه در حال رخ دادن است ، می ایستند و امر به نهی از آن می کنند.
پ ن : این مطلب در خبرنامه دانشجویان
برای چندمین بار است که خبر شهادت و یا ضرب و شتم یکی از خواهران یا برادران آمر به معروف و ناهی از منکر را می شنویم. افرادی که اقدام به اقامه ی واجب دینی خود در جامعه ی ما می کنند در حالی که جامعه ی ما امروز باید به سمت هرچه دینی شدن پیش برود اما افرادی که برای اقامه ی فرایض دینی و اجتماعی خود اقدام می کنند مورد اذیت و آزار قرار گیرند و یا در بعضی موارد به مقام والای شهادت می رسند. این خود نشان دهنده ی مظلومیت این فریضه در جامعه ی ما است.
فریضه ی امربه معروف و نهی از منکریکی از مهمترین راه هایی است که اسلام برای مقابله و جلوگیری از فساد در جوامع اسلامی قرار داده است . در هر جامعه ای که این فریضه نادیده گرفته بشود و به آن عمل نشود، خود بستر مناسبی را برای جولان فسادهای گوناگون اجتماعی فراهم می کند.فساد هایی که در بسیاری از موارد ریشه در همین بی توجه ی مردم و مسئولین نسبت به اقامه ی فرایض اجتماعی همچون امربه معروف و نهی از منکر دارد.
با گذشت زمان و گسترش این ضرب و شتم ها نسبت به آمران به معروف و ناهیان از منکر ، اما مسئولین فرهنگی و اجرایی کشور که به عنوان متولی گسترش فعالیت های فرهنگی و دینی در سطح جامعه محسوب می شوند، در هر دوره ای نسبت به این واجب دینی بی ملاحظه تر بوده اند. زیاد هستند افرادی همچون طلبه ی آمر به معروف که در دوره ی جانبازیش هیچ گونه حمایتی از او نمیشد و به شهادت رسید و حتی بعد از شهادتش هم بنیاد شهید و امور ایثارگران نمی خواهد از او به عنوان شهید یادکند، که مظلومانه در این راه فعالیت می کنند و مورد صدمه قرار می گیرند.متاسفانه صدا و سیمای جمهوری اسلامی که وظیفه ای جز گسترش معارف دین و شعائر اسلامی ندارد امروزه در جهت گسترش این فریضه ی مهم هیچ گونه عملکردی از خودش نشان نمی دهد و تنها به گفتن یک خبر درباره ی این شهید اکتفا می کندو نتیجه ی این بی تدبیری ها و بی ملاحظگی ها و غفلت ها، مظلوم تر شدن دین و فرایض آن در جامعه و کمک به افرادی فاسد و فاسق برای جولان است که به راحتی به دین و فرایض آن در جامعه دهن کجی کنند و جوانان پاک این مرز و بوم را که برای انجام فریضه ی دینی خود اقدام می کنند، مورد ضرب و شتم قرار دهند.
فرهنگ دینی و جبهه ی فرهنگی مومن و انقلابی، برای تقویت خود و احیای شعائر اسلامی امروز در جامعه ی ما نیازمند یک عزم ملی ست.امر به معروف به عنوان یکی از عناصر فرهنگی دینی مهم است که نیازمند همکاری و عزم همه ی دستگاه های فرهنگی و اجرایی است.
نیروی انتظامی و قوه قضاییه به عنوان دستگاه پیش گیرنده باید در جهت رسیدگی به پرونده ی افرادی که نسبت به جان افرادی همچون این طلبه که در مسیر امر به معروف و نهی از منکر تلاش می کنند و مورد صدمه ی عده ای شرور قرار می گیرند اقدامات سریع و قاطع انجام دهند تا افرادی دیگر به خود اجازه ی اینگونه تعرض ها را ندهند.
نمونه ی افرادی همچون این طلبه ی شهید در جامعه ی امروز ما که مورد آزار و ضرب و شتم عده ای فاسد قرار می گیرند،زیاد شده است و متاسفانه باید گفت که این ناهنجاری اجتماعی در حال رشد است ولی مدیران غافل ما همچنان در خواب غفلت به سر می برند و برای مدیران فرهنگی و دولتی ما اصل و فرعیات عوض شده است و تبلیغات بدون عمل تنها حاصل کارشان شده است و به جای حمایت از جبهه ی فرهنگی مومن ، انقلابی و خودجوش سرگرم دیدار با فتنه گران و هزینه برای نگه داشتن عده ای فتنه گر شده است.ما باید گفت که این غفلت خود یک نوع آب در آسیاب ریختن دشمن و بازی در همان زمین تهاجم فرهنگی دشمن است.
رسول اکرم(ص):
إذا لَم یَأمُروا بِمَعروفٍ وَلَم یَنهَوا عَن مُنکَرٍ وَلَم یَتَّبِعوا الأخیارَ مِن أهلِ بَیتى ، سَلَّطَ اللّهُ عَلَیهِم شِرارَهُم ، فَیَدعوا عِندَ ذلِکَ خِیارُهُم فَلا تُستَجابُ لَهُم؛
هرگاه (مردم) امر به معروف و نهى از منکر نکنند، و از نیکان خاندان من پیروى ننمایند، خداوند بدانشان را بر آنان مسلّط گرداند و نیکانشان دعا کنند امّا دعایشان مستجاب نشود .
امالى صدوق، ص254